ВУЧИЋ: МИ СМО ОКРЕНУТИ САМО СРБИЈИ

Председник СНС Александар Вучић изјавио је вечерас да је био почаствован са каквим поштовањем су га ових дана примали председници Француске, Русије и Кубе, али да је уверен да му такво поштовање не би било исказано да нема подршку грађана Пећинаца, Мионице, Неготина, Костолца, грађана Србије.

Вучић је у обраћању на предизборном скупу пред локалне изборе у Пећинцима, 24. децембра, рекао да га питају шта га тера да долази у Мионицу или Пећинце, с обзиром на то да је пре седам дана био у Јелисејској палати, са француским председником Емануелом Макроном, пре четири са председником Кубе Раулом Кастром, пре два, у Кремљу, са председником Русије Владимиром Путином.

Али, истакао је, никад не би стигао до њих да није људи из Мионице, Пећинаца, Неготина, Костолца и других места.

"Ниједна српска делегација није дочекана са толико респекта у Москви, нити у Кини или Бриселу, као сада, јер Србија има свој став. Али, ја никад не бих дошао до њих нити бисмо били поштовани, да није Мионице, Пећинаца, Неготина, Костолца, подршке обичног народа, добрих људи", поручио је Вучић.

Како каже, није му тешко да дође у сва та места, али је упутио извињење грађанима Неготина и Костолца што, због обавеза, није стигао да оде и у та места.

Лидер напредњака је замолио грађане Пећинаца да у недељу изађу на изборе, на које СНС и СПС излазе заједно и додао да код њега нема те врсте сујете, јер је најважнији правац којим ћемо ићи, како побољшати животни стандард људима у сваком месту општине Пећинци, од Купинова до Шимановаца.

Вучић је назначио да је учествовао у отварању нових фабрика, од којих Пећинци имају приходе и додао да сматра да је помало заслужан и за долазак немачког "Боша". Он је навео и да је пет фабрика отворио у Руми.

"Људи обично кажу, јер ми смо Срби увек помало незадовољни и и џангризави, да никад не виде ништа и то није добро. Али, када отворите прозор, можете да видите да је боље", рекао је Вучић.

Много посла, поручио је, предстоји, наводећи да је потребно подићи Купиново као туристичко место, Обедску бару... Како је рекао, Рума је била у минусу, а сада нема дана да није у плусу 100 милиона динара, Пећинци су били пола милијарде у минусу, а сада је општински буџет у плусу.

Рекао је и да избори нису шала, већ озбиљна и најважнија ствар у демократији и да је основно питање које се поставља - размишљање о својој деци и шта је то што човек може да уради за њих, за себе.

Он је захвалио и бившем председнику Србије Томсилаву Николићу и лидеру социјалиста Ивици Дачићу, "јер смо стисли петљу" да својевремено кажу сви заједно народу какво је стварно стање ствари, да је земља доведена до банкрота и на томе што су предузете тешке мере које су повеле земљу напред.

Изнео је податке да је 2012. године стопа незапослености била 25, 9 одсто а данас 11,8 одсто, да је јавни дуг када је постао премијер био 77 одсто БДП, а данас 62,1 одсто, а такође и да су стране инвестиције достигле ове године 2 милијарде и 120 милиона евра.

Вучић је рекао и да је ММФ оценио да смо "направили чудесан преокрет", те поручио и да ће плате и пензије и надаље расти, али из реалних извора из стабилне финансијске ситуације и раста.

Приметио је како неки кажу да "никад није било горе" и поручио им да се не праве да не виде да се ствари поправљају. Како је рекао, зато и желе да се врате, понестаје им пара које су опљачкали, па би сада, када све иде набоље, поново да пљачкају.

Вучић је рекао да и локални избори дају легитимитет и дају му за право да и код Путина поносно, као што сматра да јесте, представља народ Србије, али и да каже да је Србија на путу ка ЕУ, а у Вашингтону да нећемо уводити санкције Русији, а исто то и у Бриселу. Наводи да неки кажу да је време да се окренемо на једну страну и поручује да и јесмо окренути једној страни, а то је - Србија.

"Ми и јесмо окренути само Србији" поручио је Вучић.

Извор: Танјуг