Вести

ВУЧИЋ: ПРИЈАТЕЉСТВО СРБИЈЕ И КИНЕ ЧЕЛИЧНО

Председник Србије Александар Вучић разговарао је јутрос са амбасадором Кине Ли Манчангом, којем је поручио да је вест о жељи председника Кине Си Ђинпинга да се поново састане са српским председником веома значајна за Србију и изразио захвалност Кини и њеном руководству на подршци коју пружају Србији и њеним грађанима.

Вучић је истакао да је пријатељство српског и кинеског народа челично и да то пријатељство нико не може да сруши, што је, каже, рекао и кинески председник више пута.

"То пријатељство је показано, доказано и потврђено у најтежим тренуцима кроз српску историју и ми смо веома захвални народу Кине, њеном руководству, на челу са председником Си Ђинпингом на подршци коју пружа Србији, нашем народу и грађанима", рекао је председник Србије.

Како је додао, са кинеским амбасадором ће и данас разговарати о бројним пројектима између Кине и Србије, пре свега инфраструктурним.

У том смислу, подвукао је да ће посебно бити задовољни грађани Ариља, Ивањице, Сјенице, Новог Пазара и других, јер ће разговарати о наставку сарадње у изградњи аутопута према Бољарама, према граници са Црном Гором.

"Разговараћемо и о многим другим пројектима, а ја знам да ничега од тога не би било да нема директне подршке председника Сија и, рекао бих, можда претерано, не само његовог доброг односа већ и његове љубави према Србији", рекао је Вучић.

Зато је, подвукао је, вест о Сијевој жељи да се поново сасатане са српским председником Вучићем веома значајна са Србију.

"Од огромног је значаја за земљу и ја сам био не само задовољан као председник Републике, већ и поносан на своју земљу што је могла да привуче пажњу председника Сија и да поново имамо ту част да разговарамо са њим", назначио је председник Србије у разговору са кинеским амбасадором.

Вучић је подвукао да је однос Србије према Кини такав да могу да га осете и виде на сваком кораку, јер грађани Србије изузетно цене, поштују и воле и Кину и кинески народ.

"Кад је реч о односу према председнику Сију, желимо му добро здравље, желимо му да дуго и успешно руководи као што је и до сада руководио у интересу кинеског народа. Али, не само у интересу кинеског народа, већ свих народа који желе да очувају своју незавснот и желе да унапређују економске, трговинске и све друге односе", навео је председник.

Вучић је још једном изразио захвалност Кини, јер пријатељство те земље, као и председника Сија, много значи и Србији и српском народу.

"Ми ћемо дати све од себе да то пријатељство, иако смо мања земља и само бројчано мали народ, покажемо и потврдимо и у тренуцима када многи други и не буду били на вашој страни", поручио је председник и додао да ће у наредним данима написати посебно писмо за председника Кине, које ће уручити амбсадору са молбом да уручи председнику Сију.

"Много вам хвала, а ми се надамо да ће ускоро имати још више таквих пројеката да представи", рекао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић примио је јуче писмо председника Кине Си Ђинпинга, у којем Си потврђује да прихвата позив да поново посети Србију.

 

Извор: Танјуг