Вести

ВУЧИЋ: ИМАМО НАШУ СТОЛИЦУ И СВОЈОМ ГЛАВОМ ДОНОСИМО ОДЛУКЕ

Завршићемо наш пут у Европску унију, надам се те 2025, али ћемо имати још боље односе с Русијом, поручио је вечерас председник Александар Вучић, одговарајући на питање расту ли притисци Русије на Србију, посебно по питању статуса хуманитарног центра у Нишу. Поновио је да се Србија држи своје столице и да сама доноси одлуке које су важне за земљу и њене грађане.

"И ја немам никакав проблем да кажем да ми имамо своју столицу и своју главу и да том главом доносимо одлуке", рекао је Вучић те додао:

"Глава нам је најближа српској страни и српским интересима".

Упитан да ли ћемо морати ипак да изаберемо једну страну, а да бисмо остали на својој столици, поручио је да то слуша већ четири године, типа: ''Вучић је готов јер ће морати на ову или ону страну. Али, то што они говоре међу собом, баш ме брига, мени је важно да се свиђа грађанима Србије".

Упитао је своје критичаре које би они стране да се одрекнемо, у ситуацији кад је наша размена с Русијом повећана 25 одсто, а од укупне размене 20 одсто је с регионом, а 68 са ЕУ.

"Да изгубимо једно или друго, шта хоћете?", упитао је председник те поручио:

"Мој је посао да не изгубимо ни једно ни друго, успевали смо то раније, успећемо и сада".

А кад не буде могао да у томе успева, каже, доћи ће на власт неко други ко ће то моћи.

"Србија без Русије, то је јако лоше, Србија без европског пута исто тако лоше. Завршићемо тај пут, надам се 2025. године, али ћемо у међувремену направити још боље односе с Русијом", закључио је.

На констатацију саговорника да ће се током преговора са ЕУ поставити питање када морамо да уведемо санкције Русији, председник је рекао да ће то бити додатни проблем и да ће бити више проблема с тим питањем него што је Ниш, али да ту треба да се види снага српске државе.

"Нема ту филозофије, или имамо државу или државу немамо, или ћемо да се боримо за наше интересе или нећемо успети", рекао је Вучић.

Он је додао да у новој стратегији ЕУ има један посебан део који нико није приметио, а који говори о томе да ћемо морати брже, а пре закључења споразума са ЕУ, да у потпуности усагласимо спољну политику са ЕУ.

"Читајте то на другачији начин - Србија би морала да уведе санкције Русији много пре него што постане чланица ЕУ. То је потпуно нови детаљ који није постојао раније и ја сам га изрекао и видео сам да га нико није пренео", приметио је Вучић.

Када је реч о притисцима које са различитих страна трпи Србија, Вучић је навео да су из "једне велике амбасаде" звали општинску изборну комисију на локалним изборима у Пећинцима, на којима је СНС остварила убедљиву победу, и питали зашто нису дали право на посматрање ЦРТИ.

"Они (Комсија) су били у шоку. Казали су да је више опозиционих представника на бирачким местима, него оних из власти, више њихових чувара кутија. Ко сте ви да нас питате било шта?", рекао је Вучић и додао:

"Сад су избори у Алабами, замислите да су Руси позвали комисију тамо и питали: ''Што нисте пустили ову НВО што је ми финансирамо да посматра изборе? Али, ти аршини су различити за њих и за нас. Што приличи богу не приличи волу", рекао је Вучић цитирајући латинску изреку.

 

Предлог неће бити "драги Албанци, препуштамо вам све"

Председник Србије Александар Вучић истакао је вечерас да не жели да учествује у било чему што би нас водило у ратове, али и да предлог са којим ће изаћи пред грађане Србије у вези Косова сигурно неће бити ''драги Албанци, препуштамо вам све''.

''Ја ћу свакако изаћи са предлогом, пошто нисам био кукавица ни када смо спровели фискалне реформе, чиме се хвалимо и дичимо, а и други хвале. Имаћу храброст да кажем шта је предлог. Ако га не би имали, имали бисмо замрзнути конфликт'', објаснио је он.

Вучић је, у емисији ''Ћирилица'', указао да се поставља питање хоћемо ли ми Срби због тога што смо љути, доживели неправду, што су само нас бомбардовали и извршили агресију, да себи одсечемо још једну руку у будућности.

''Од 1989. године у Војводини имамо негативни природни прираштај, од 1992. у централној Србији, бројеви су драматични за Србију, нестајемо као нација. То што економски растемо је недовољно брзо да можемо да се поредимо са Немачком и Француском. И даље ће бити за 5 или 10 година бољи живот у тим земљама, и када будемо чланица ЕУ много брже ће људи одлазити тамо, него сада'', упозорио је он.

Рекао је да би смео да каже било шта, а да је друго шта би биле последице, те да он као председник размишља о последицама.

''Били би приказани као земља и народ, на рубу свих догађаја и била би вођена кампања у свим светским медијима против Србије, коју не би могли да зауставимо. Како у америчким медијима да водите кампању против Приштине, када су они спонзори њихове независности?'', упитао је Вучић додајући да против нас хоће да воде кампању.

Указао је да када постави питање странцима о томе да су дали Албанцима независност без референдума, иако имају матичну државу, дакле, дали им додатно право на опредељење без исказивања воље на самоопредељење, што је стравичан преседан, они кажу да је то било тако тада.

Вучић је навео да је референдум одржан у Качанику 17 година пре проглашења једностране независнсоти без ваљаног формалног референдума.

''Сви међународни акти су погажени'', подвукао је он.

Вучић је истакао да сада кажу да не смемо да питамо за неку територију, јер ако то питамо кажу нам да отварамо Пандорину кутију и да то радимо због Републике Српске. Он је истакао да морамо да разумемо да нема љубави, принципа и било чега.

''Поштују нас данас нешто више што смо економски и политички снажнији. Зато смо данас поштованији, угледнији и уваженији. Не воле нас ни мање ни више, јер имају своје интересе, а ми наше'', подвукао је Вучић.

Он је пренео да, када пита странце како да објасни свом народу да се Албанцима може дати 10.000 квадратних километара, и то без икаквог објашњења, а да Срби немају право на то, ''влада тишина и поглед у плафон и небо''. Поновио је да Србија данас економски напредује, стабилно и сигурно, да се чврсто држи и чува стабилност и мир на Западном Балкану.

Вучић је рекао да ће урадити све да одбрамбена снага земље буде већа, и да је сада двоструко већа него пре две године. Указао је да, што се региона тиче, суштина да ЕУ врши притисак на све земље и шаљу одређене поруке, а да мисли да се Србија понашала одговорније и по питању односа са Загребом и Сарајевом.

 

Мој став о КиМ крајем априла, неозбиљне предлоге цепам

О решењу за Косово рећи ћу шта мислим крајем априла, поручио је вечерас председник Србије Александар Вучић, приметивши да су идеје које се поново појављују последњих дана о подели и сличним моделима, неозбиљне, а да ми треба да идемо са озбиљним циљевима.

"И ја ћу то да објавим крајем априла, јер мислим да треба да имамо идеје и позитиван правац у решавању тог питања", рекао је Вучић.

Како је рекао, он је више таквих папира, који су нудили решења, поцепао до сада.

"Више различитих папира сам до сада поцепао", а иза свих тих "нових" предлога, како је рекао, крије се покушај да сви кажу "Вучић је довољно јак, уме да трпи критику, нападе, ајде да га натерамо да то не баш формално, али да некако призна, а ми ћемо да видимо шта можемо да дамо Србији, али нека забораве на Косово".

"А ја, кад год сам добио такав неки папир, а обично је то уз текст, немој да се љутиш, али ево шта предлажемо, сваки такав папир сам поцепао. Знате колико сам их поцепао?", рекао је Вучић.

Упитан ко то ради, рекао је цео свет, алудирајуићи да је то западни свет, који је признао Косово, али, како је приметио, ми морамо да будемо ти који ћемо да размишљамо и да идемо само с обзиљним циљевим, а ја ћу то да говорим крајем априла.

 

Иза убиства Ивановића стоји онај ко је хтео контролу над севером

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да не одбацује могућност да је налогодавац убиства Оливера Ивановића Србин или Албанац, али и упозорио да је циљ Албанаца са КиМ да уђу на север покрајине и да ће сваки разлог тражити да то ураде.

Вучић је гостујући на ТВ Хепи говорећи о убиству Ивановића рекао да је лично питао за сателитске снимке и да је добио одговор да је била магла. Он је рекао да свакога дана слуша кампању о нашем народу на северу КиМ, наводећи да је чињеница да има криминала, али да га има свуда.

Како је рекао, сви знају да су Ивановић и Радојичић, који се помиње с тим у вези, били у сукобу, да то траје 15 година, да би Радојичић "био луд" да је учествовао у томе. Како је рекао, он лично никада са Радојичићем није разговарао, нити телефоном, нити уживо: "Можда је Радојичић био на неком састанку на којем сам ја био".

"Не одбацујем могућност да је он учествовао у томе, али тај човек је знао да ће сви да упере прстом у њега. Па 10, 15 година њихов сукоб траје. Од 2000. године. Да ли је он глуп или луд или шта је у питању? Можда и јесте довољно бахат, али надлежни органи ће то да утврде", навео је Вучић.

Не одбацује кривицу ни на чијој страни, каже и додаје да су наши органи урадили велики посао, те да имамо већ одређене сумње. Према његовим речима, истрага се не спроводи у свим правцима, него само онако како би то некоме одговарало.

"Не одбацујем могућност кривице ни на једној страни. Имамо одређене сумње, а да имамо праве податке изашли бисмо са њима. Сигуран сам да су у то уплетени људи са различитих страна", навео је Вучић. Он је рекао и да су стране службе поједине људе приморавале да кажу да су за убиство Ивановића одговорни Срби са севера Митровице.

"Говориће о томе сви за 10, 15 дана када све прође. Говориће и Милена о томе" .

Вучић је подсетио на хајке које се воде у медијима, а посебно на оне у Србији како сада, тако и у случају воза где се за нешто што је писало на возу "Косово је Србија" одмах писало како је то тешка провокација и слично. Упозорио је да су то одмах радили и медији на западу, а Албанци искористили да пошаљу РОСУ у 17 оклопних возила на север КиМ. Како је рекао циљ је био да њихова чизма уђе на север КиМ и да ту остане.

Према његовим речима ту су две лоше намере - сатанизација Србије и улаз на север КиМ. Подсетио је и да је на крају у том случају позвао и рекао да ће ако се за сат не повуче РОСУ, Србија да реагује, што је и учињено. Вучић је ту истакао да је то све организовано са "закључним циљем да се север Косова отме од Срба", као и да га не интересује "ко је пуцач, већ само ко је налогодавац".

"Ухапшени су полицајци са севера Косова. Као крили су нешто, муљали и после су пуштени. Цртана је мета, нацртан је Србин и само се чека да неко каже име", рекао је Вучић.

 

Имамо многа сазнања, чекаћемо још неко време

Председник Србије Александар Вучић најавио је вечерас да ће српске власти чекати још једно време и да ће онда изнети сазнања о убиству Оливера Ивановића. Вучић је изразио уверење да ће српска служба доћи до тога ко стоји иза убиства.

"За сада немамо још доказе ко је починио и ко је налогодавац, али имамо многа друга сазнања", казао је гостујући на Хепи ТВ.

Како је рекао, убиство Ивановића је било велики ударац за стабилност Србије, те додао да му се чини да је Хашим Тачи у изјавама покушао да каже да иза тога стоје Срби, односно Милан Радојичић.

"Они седе и чекају. Желим им много успеха са било каквим доказима, било кога да ухапсе, а ми ћемо да поздравимо. То је важно да не би разни хохштаплери у овој земљи покушавали да је разарају, нагласио је. Поручио је да је много више познавао и поштовао Ивановића од оних који су његовој породици саветовали шта треба да ради и шта да говори.

"Надам се да ће једног дана (чланови Ивановићеве породице) моћи слободно да говоре, па да испричају шта су сви тражили да говоре. Срећом па ти људи имају образа, воде рачуна шта ће да кажу, а да не измишљају и не лажу као што то раде неки други и као што од њих траже", навео је Вучић.

Истовремено је поменуо притиске појединих страних амбасадора са Косова који су, каже, тражили од политичара да кажу да је убиство починио Београд.

"Шта мислите да смо луди, да немамо тајну службу да не радимо ништа. Имао сам и са хрватским премијером Пленковићем расправу око хрватске и српске тајне службе", додао је.

Закључио је да је расветљавање убиства Ивановића веома важно за будућност Србије и за стабилност, па и за економски напредак.

 

Важно да новинари раде слободно, ја нећу да "купујем" наклоност

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је важно да новинари у Србији раде слободно и да могу да пишу шта желе, а ја нећу ни на који начин да их поткупљујем, и да купујем њихову наклоност, као што се то радило у време Бориса Тадића и Драгана Ђиласа.

"Ја нећу да дајем паре да би ме хвалили, а мислим да чињенице говоре другачије. Ја ћу да радим и да устанем пре шест ујутру и да се доказујем радом и трудом. Нећу да се додворавам никоме и да плаћам рекет, а ви наставите", рекао је Вучић у емисији Ћирилица на ТВ Хепи, у којој је ушао у полемику са Милованом Ћулибрком главним уредником НИН-а.

"Нећу новинаре да поткупљујем ни на који начин. Имам подршку народа и нећу да дајем народне паре, да плаћам рекет", рекао је Вучић и додао:

"Напишите у свим новинама шта год хоћете, ја ћу да радим марљиво и да се доказујем трудом и радом".

Вучић је то рекао полемишући са главним уредником НИН-а Миланом Ћулибрком, којем је поручио да ће увек да брани њихово право да пишу оно што пишу, али да исто тако има право да мисли и да каже да су претерали са насловном страном на којој су Србију упоредили са концентрационим логором Аушвиц. Грађани, уверен је, поштују труд, а не додворавање, виде разлику и разумеју да нечија марљивост говори више од свега.

"Ако за Србију напишете да је концентрациони логор, а тек унутра постане јасно да говорите о нечему другом, и таквих неколико двосмислених насловних страна правите, онда то значи да имате слободу, а друго је да ли то људи желе да читају, да ли у то верују и да ли томе поклањају пажњу", приметио је Вучић.

Вучић је рекао да му одговара што га НИН оштро критикује, јер показује да слобода медија постоји што није био случај у време Бориса Тадића и Драгана Ђиласа. Председник је такође реаговао на изјаву сина убијене новинарке са Малте, који је рекао да ће следећи новинар бити убијен у Србији.

Убиства новинара су се догодила у земљи из које он долази, у Данској, у Немачкој такође, а не у Србији, приметио је, где је последње убиство новинара било убиство Милана Пантића.

 

Пахор ће да убеди Шпанију, Габријел жели споразум

Председник Србије Александар Вучић упитао је вечерас како словеначки председник Борут Пахор жели да убеди преостале чланице ЕУ да признају једнострану проглашену независност Косова, када нам је Шпанија све већи савезник, а што се разговора са немачким вицеканцеларом Зигмаром Габријелом тиче, пренео је да Немачка жели да Србија пронађе споразум са Албанцима и да им је свеједно да ли је то форма признања или није.

Он је казао да Србија има одличне односе са Словенијом, али указао и да после Словенаца у тој земљи највећу заједницу представљају Срби.

''Срби су највећа заједница после Словенаца, а немају право да буду национална мањина и то у ЕУ'', истакао је Вучић.

Указао је да постоји много различитих погледа и у тим оквирима морамо да тражимо компромис, и са собом разговарамо и решимо шта је то што је важно за будућност Србије.

''Ако се Шпанија тако понаша, што се Пахор тако понаша? Сада ће он да убеди да Шпанију призна независност Косова'', приметио је он. За Србију, како је подвукао, је важан европски пут, важно је очување пријатељства са Русијом и Кином.

''Мислим да је тешко да можемо да остваримо интересе на Косову, али морамо да покушамо, јер је то важно за нашу децу'', казао је Вучић.

Он је казао да, рачунајући на то да имамо Русију и Кину као савезника, Шпанија постаје све већи савезник и нигде неће да иде где се појави Косово, што ствара сада њима проблеме. Пренео је да је са немачким вицеканцеларом Зигмаром Габријелом имао искрен разговор.

''Габријел је рекао да нема разговора и да је завршено све око територије Косова, да је то независна држава. Ја сам му казао: 'Како сте разговарали пре десет година о томе, а сада не можете на исту тему?'. На то ми је рекао да немачка има своје интересе и другачије гледамо на прошлост, али да добро разуме како је бити у српским ципелама'', навео је Вучић.

Истакао је да Габријел тражи да Србија пронађе споразум са Албанцима, и да му је свеједно да ли је то форма признања или не. Осврнуо се и на изјаву албанског председника Едија Раму који је тражио да Албанија и Косово имају једног председника, рекавши да то готово нико из Приштине није осудио.

''Они губе живце, јер виде поштену позицију Србије. Поносан сам на то што су грађани Србије омогућили да имам поштену позицију, да чврсто штитим наше интересе, а да смо увек спремни на компромис. На другој страни Албанци неће да разговарају, желе Велику Албанију. Ми не желимо Велику Србију, већ само да сачувамо идентитет Срба, да имамо безбедност за Србе и у Хрватској и Словенији, а не треба нам део ни словеначке ни хрватске територије. Нама је само важно да Срби буду безбедни, да имају право да користе своје писмо, сачувају презиме и воле своју Србију?, казао је Вучић.

 

Железара највећи извозник, око Бора разговарамо

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је смедеревска Железара постигла највећи резултат до сада, као и да је данас највећи извозник, већи и од Фијата, а да очекује да ће се до краја 2018. године наћи и решење и партнер за РТБ Бор.

Вучић је истакао да су резултати Железаре толико добри, да би, и да је то једино што је ова власт урадила, требало стално помињати. Подсетио је да би само за "уништење старе" железаре требало 100 милиона долара.

"Свака част нашим кинеским пријатељима", поручио је Вучић и додао да нема никаквих трзавица у односу са њима.

Што се тиче Бора, данас је боље стање, цена бакра је висока, иде изнад 7000 долара, али да се поставља питање, шта ће бити када она падне. Како је рекао, разговарамо са руским и кинеским партнерима и очекује да се тај посао око Бора заврши до краја године.

Говорећи о јавним предузећима Вучић је рекао да је 2014. нето губитак у јавним предузећима био 65,3 милијарди динара, да су кренуле жестоке промене дубински и системски, те је 2015 добитак био 2,5 милијарди, а 4,6 милијарди у 2016. години.

 

Ниси, барабо, успео да поколебаш младе

Председник Србије Александар Вучић оценио је вечерас да је у Србији све изокренуто зарад политичких интереса, јер је некима потребна каса Београда и поручио насилницима, попут, како је рекао, барабе од официра, који је ових дана напао младе напредњаке, да их није поколебао и да неће моћи да их поколеба.

''Ја сам поносан што имамо овакву дивну децу, који никога не бију. Што си претукао девојку? Ниси је поколебао, има иста уверења која је имала, а која је хтела с тобом да подели. Ни овог дечка који игра фудбал, а од којег си тежи 60 килограма, ниси успео да поколебаш иако си га ударио два пута песницом'', рекао је Вучић у ''Ћирилици''.

Истакао је да је његова порука иста и Јанковићу, Шапићу и Јеремићу. Вучић је казао да је пустио да тече хајка против његове странке, јер је случајно један официр ударио једну пристојну, младу девојку и младића, а цела јавност је кренула да брани ''часног официра''.

Приказао је у студију Хепи телевизије Невену и Немању који су нападнути.

''Та бараба, иако му нико није дошао на врата, изашао је напоље и ову девојку ударио преко зуба и по врату. Шта бисте урадили да вашој ћерци тако нешто уради?'', упитао је Вучић.

Указао је да је тај официр могао да залупи врата и каже да неће да разговара, те додао да у целом свету странке у кампањи иду од врата до врата.

''Што ти је тешко да кажеш ''нисам заинтересован''?, већ си трчао у пиџами и ударио девојку зато што је стала и окренула се да запише број зграде да зна где су је јурили'', објаснио је Вучић.

Казао је да су деца уљудно тражила разговор, а као одговор добили ''Паљба стоко једна'', те потом је слетео доле да их бије.

''У нашем друштву је то богоугодно дело. Шта је да се десило обрнуто, рекли би да Вучићев црни апарат бије дивне младе људе'', нагласио је он.

Капетан Војске Србије пре неколико дана је напао активисте СНС.

 

Вучић политичким противницима: Нереда неће бити!

Нереда неће бити, нема игре са демократијом, поручио је вечерас председник Александар Вучић политичким противницима. Чланове и активисте своје странке, посебно оне који доживљавају непријатности обилазећи грађане, позвао је истовремено на апсолутни мир, јер је интерес странке коју води, али пре свега Србије да имамо мир. Ако друга страна победи, он ће исте вечери, око пола десет, да им честита.

"Тако се ради. Изгубио сам својевремено од Богдановића са о,6 одсто и у десет увече сам му честитао, пожелео да успешно води град и поручио да ћу и даље да се борим", рекао је Вучић гостујући на Хепи ТВ. Тако то раде часни људи, а они који то нису, додао је, кривце увек траже у другима и спас покушавају да нађу у нередима.

"Да људи покажу у мирној атмосфери какву будућност желе, зато пробајте да избегнете било какве сукобе", поручио је напредњацима. Зна, додао је, да ће и "после избора да нас нападају и ми ћемо вероватно бити криви што су наша деца добила батине".

Људи, међутим, на крају све виде и разумеју истину и она никад не може да се сакрије. Никад не може да се сакрије.

"То је оно што је важно, али важно је и да људи изађу на изборе и Београду, али и у Бору, и Аранђеловцу и у Севојну. За нас су сви они важни, њима је важан само Београд, али људи виде да о њима бринемо без обзира где живе", поручио је Вучић.

 

До краја 2018. плате и пензије 10 или 12 одсто веће

До краја године биће још једно повећање плата и пензија, рекао је вечерас председник Александар Вучић, те додао да верује и нада се да ће то бити 10 или чак 12 одсто.

"Ако будемо повећали минималац за 11 одсто, ја још очекујем и срећан сам због тога да ћемо имати још једно повећање плата у јавном сектору и пензија. И ако будемо ишли 10 одсто, а надам се, разговараћу и са премијерком, на 12 одсто, таман да просечна плата буде 480 евра, па ако то није велика разлика у односу на 336… Мислим да је то велика разлика и то је због сигурних јавних финансија", објаснио је.

И при томе, додао је, ништа нећемо тиме да угрожавамо од оног што смо већ постигли, нећемо да повећавамо јавни дуг, за јавни сектор не бринемо, али морамо да јачамо приватни сектор.

 

У кампањи по један сат викендом, није против Устава

Председник Србије Александар Вучић поручио је вечерас да његово учешће у кампањи на београдским изборима није у супротности са Уставом, те да му то што све грађане третира на једнак начин не даје за право да се не бави политиком уопште. Објаснио је да је у претходних седам дана имао један скуп у Рипњу, а од почетка кампање укупно четири скупа, на којима је учествовао и да су сви били викендом и свега један сат.

"Што се тиче мог учешћа на тим скуповима, сваки је био викендом", рекао је Вучић и додао да је на њима могао да учествује и у једном дану, а да све остало време обавља посао председника Републике.

"Борим се за нашу земљу на сваком месту, тамо где је много тешко и тамо где су неки знали само да кмече и плачу", нагласио је.

Како је навео, остаће на позицији председника Српске напредне странке вероватно још максимум годину дана, до следећег Конгреса.

"За то време бићу увек спреман да прихватим ударце и одговорим политичким противницима на неистине, лажи и све друго", казао је председник Србије у гостовању на ТВ Хепи додавши да ће то бити минимум времена које томе посвећује. Према његовим речима, људи са листе "Александар Вучић - Зато што волимо Београд!" нису измишљени лекари и глумци већ "прави" спортисти, лекари, радници из културе и професори.

 

Новинари да раде свој посао, БИА и МУП немају ништа с њима

Новинари треба да се баве својим послом, а БИА и МУП немају ништа са њима, сем ако су починили кривично дело, поручио је вечерас председник Александар Вучић.

Он је у емисији "Ћирилица" на Хепи ТВ, а у вези са случајем белгијског новинара који ради у Београду, а тврди да је имао непријатности с полицијом, рекао да је позвао министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића и рекао му да БИА и МУП немају шта да раде око новинара.

"Новинари треба да се баве својим послом и то ће бити увек бити принцип у будућности", рекао је председник, те додао да се он с поштовањем опходи према новинарима.

 

Нестабилност може да угрози раст економије

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је једино што га брине то хоће ли политика моћи да подржи и испрати економију, да свака врста нестабилности може да угрози економски раст земље и подсетио да је после завршених председничких избора већ била унапред припремљена прича да је неко покрао изборе и припремљени немири.

Вучић је гостујуићи на ТВ Хепи рекао да су ти немири трајали да би после три месеца Саша Радуловић признао да су лагали и изборе поштено изгубили. Како је рекао, тада је видео да је неко стварно мислио да са 15 одсто добијених гласова, у свом унутрашњем лудилу, мисли да треба да добије мандат за састав владе. Додао је да ту нигде програма нема, већ да се све своди на мржњу према Вучићу.

Само због пара је оволика "гужва" око Београда, а други избори у Србији их не интересују, приметио је Вучић. Навео је да зато и има толико тих жалби Управном суду и тражења да се неким листама забрани учешће. Неко би да избаци Белог, неко неког другог, трећег...

Само ми то не радимо, имамо једног или два потенцијална сарадника или савезника и сви остали су против нас, рекао је Вучић.

 

Пројекат Београд на води одлично напредује

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да они који су говорили да неће бити ништа од Београда на води, сада муче муку да објасне људима како ће то бити најлепши део Београда

"Пројекат има одличну добит, продаја станова иде одлично, уређена је променада" рекао је Вучић и додао да се усељавање у прве станове очекује првог или десетог маја.

Како је рекао ту је било ругло, а сада ћемо од тог пројекта да имамо све значајније приходе.

"Ту ће бити највиши торањ у Источној европи, величанствена зграда са видиковцем" додао је Вучић.

Он је рекао да се такве приче слушају на телевизијама и новинама да не може да верује шта све чује наводећи да тврде да је држава уложила 100 милиона евра, а није ни 15 милиона уложила.

"Свакаквих сам се лажи наслушао", казао је Вучић.

 

Јурио за Бин Ладеном, па тек тако дошао у Србију

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да има фактора споља којима не одговара стабилан регион и с тим у вези изнео податак да је у Србији ухапшена особа, која је припадала "Тиму 6" који је јурио Осаму Бин Ладена у Авганистану.

"Ја данас нажалост не смем о томе отворено да говорим, мислим да знам коме одговара, а коме не договара, али нисам сигуран да не бих угрозио позиције Србије уколико бих о томе јавно говорио. Нисам сигуран да свима одговара стабилност. Мислим да има и фактора споља који не желе ту стабилност", нагласио је он у емисији "Ћирилица".

"Замислите да ви нађете типа из Тима 6, који је јурио за Бин Ладеном у Авганистану и нађете га са брушеним пиштољем овде и нађете криминалне везе које су му доставиле тај брушени пиштољ и ухапсите те Србе који су то достављали, а они ћуте сви као заливени, неће да говоре зашто је требало да се употреби. Па није ваљда да је требало да се употреби за упуцавање сома или смуђа у Дунаву?", казао је председник.

Како каже, народ је паметан и зна да нико ко је један од најпознатијих специјалаца није дошао из Сан Дијега у Србију тек тако.

 

 

извор: Танјуг