Вести

ВУЧИЋ: ИДЕМО НА УБЕДЉИВУ ПОБЕДУ И АПСОЛУТНУ ВЕЋИНУ

Наш циљ је убедљива победа и апсолутна већина у Скупштини града Београда, поручио је вечерас лидер Српске напредне странке Александар Вучић и нагласио да само тако Београд и Србија могу да иду заједно напред.

Вучић је на завршној конвенцији листе која носи његово име позвао грађане да мисле на будућност када буду давали свој глас и да покажу "да је већина пристојних људи у овом граду", људи који поштују рад, а не лоповлук.

"Много је важно да победимо, да победимо убедљиво, да их победимо убедљивије него што сањају", рекао је Вучић и истакао:

"Зато вас молим да позовете све пријатеље и чланове породице да 4. марта изађу на изборе. Сваки глас је важан. Нећемо да се хвалимо са 10, 20, 30 посто. Наш циљ је да имамо апсолутну већину да можемо да спроведемо наш план за будућност Београда и Србије", поручио је.

Вучић је позвао Београђане да не гледају само на оно што је урађено у протекле четири године, већ да гледају у будућност и размисле коме би дали поверење и свој глас, као и шта ко може да уради у наредне четири године.

Вучић се, на завршној конвенцији у хали ‘‘Пионир", захвалио на доброј и позитивној кампањи у којој су припадници те листе говорили о ономе што је рађено, и више о томе шта ће урадити. На тој листи су, истакао је, људи који нису у СНС, који немају ни са партијама много везе, који су на тој листи само зато што воле Београд и Србију.

''Захвалио бих се што су пристали, не да учествују у кампањи, већ у обликовању другачије будућности Београда", рекао је Вучић.

Вучић се захвалио што су показали храброст, што су људи који неће да ћуте, и који хоће да се боре за свој град.

На самом почетку свог обраћања у препуној дворани ‘‘Пионир", Вучић је указао да су у хали спортисти Илић, Гуровић и Грбовић, и нашалио се да ‘‘нису играли пред оволиким бројем људи" у Пиониру. Председник СНС је рекао да смо се наслушали прича оних из других политичких опција који су говорили између осталог и да Вучић неће видети Ангелу Меркел.

"Али чини ми се, ако ме очи не варају, да сам био са Ангелом Меркел" рекао је Вучић.

Вучић је нагласио да се њихове неистине могу видети и када су говорили да је скинута калдрма у Скадарлији и да ће се асфалтирати, што није тачно. Обмањивали су јавност, па када су сами себе ухватили у лажи онда су наставили са нападима и ширењу мржње према Вучићу.

"То је највећи проблем за њих" рекао је Вучић и додао да га није брига шта против њега причају јер је ту "тиха већина" пристојних људи који подржавају рад, марљивост, смањење дугова, а не лоповлук. Поручују, указује Вучић, људима да им не пада на памет да гласају за број 1, али и навео да су грађани ти који говоре, а њихове говоре су видели са 1,2 милијарде евра дуга.

Ми смо изградили Пупинов мост, а не они, како кажу, рекао је Вучић и нашалио се да је позвао премијерку Ану Брнабић и питао ко је платио, ко је дао паре за мост. Вучић је додао да су се претходних дана "у фестивалу демократије" могле чути са телевизија само псовке и увреде против њега, уз оцену да је циљ таквих само да изазивају сукобе.

Када нисам у земљи, наводи Вучић, онда се свађају међусобно, а ту им, поручио је, верујте 100 одсто у то шта причају једни против других. До краја 2023. године сви морају да имају канализацију и тада ћемо моћи да кажемо да смо град, рекао је Вучић. Важно је да једнако развијамо све делове града, додао је, те приметио да га "попреко гледају ови из центра, попут Радојичића, Аје Јунг," али, како је нагласио, важно је да покажемо људима да хоћемо да управљамо боље и да желимо да радимо и градимо.

"За вас из свих делова града сада кажем да ћемо изградити метро и ви знате да ће тако да буде", поручио је, те појаснио да претходна власт није имала новца ни да започне тај пројекат, те да су обмањивали јавност, јер није било новца, а земља је била пред банкротом. Сада, додао је, с растом у јануару од 4,2 одсто имаћемо новца и за метро, али и за веће плате и пензије до краја године.

Вучић је посебно захвалио потписницима подршке и приметио да они нису то потписали јер је он леп, већ зато што виде будућност града и земље, а при томе смеју да кажу "да то су моја уверења", не плаше се да ће их назвати "сендвичарима".

Након тога се обратио Драгану Џајићу речима: Џајо, идемо после овога на сендвич". Како је рекао, бескрајно је важно да у недељу покажемо нашу вољу, те поручио да неће бити лако и додао:

"Избори су увек тешки за оне који побеђују, а лаки за оне који губе, ја зато њима желим лаке изборе, а нама тешке". Додао је и да је у данашњем "Времену" видео да су се главни тајкуни, Мишковић и Ђилас, ујединили да добију власт, али да је на другој страни обичан народ који више неће Великог брата.

"Сити смо Великог брата, хоћемо бољитак, хоћемо школе, нова обданишта, бољи живот", поручио је Вучић и замолио присутне да позову пријатеље и чланове породице, јер је сваки глас важан.

"Нећемо да се хвалимо са 10, 20, 30 посто, наш је циљ да имамо апсолутну већину, да можемо да спроведемо наш план за будућност Београда и Србије". Како је рекао, "да их победимо убедљивије него што сањају и него што очекују".

Вучић је захвалио првом на листи Зорану Радојичићу на свему што је пружио у кампањи и који је "издржао све нападе".

"То је мој посао, мене ако нису напали 50 пута у једном дану нису ниједном, али то није био ваш посао. Видели сте шта све морате да трпите само зато што се не борите за касу са некима којима је само до те касе стало", рекао је Вучић.

Вучић је захвалио и осталима који су на листи, Аји Јунг, Весни Станојевић и другима што су, каже, издржали нападе.

"И ко зна шта ће да раде или измишљају у наредна четири дана, али не плашимо их се уопште, не плашимо се никога, јер радимо поштено, савесно, часно и одговорно и због нашег рада Београд ће бити лепши, богатији и још боље место за живот", поручио је Вучић.

Посебно се обратио дамама, које су, каже, увек биле одговорне и поручио им да ће све урадити да се поправи положај жена, да имају бољу здравствену заштиту, да не чекају дуго на дијагностику. Такође, поручио им је да ће се у складу са законом разрачунати са онима који малтретирају жене.

"Ми мушкарци умемо неретко да погрешимо и да нас понесе срце, али ви имате срце веће него ми и главу која бистрије и рационалније размишља и зато позовите чланове породица да гласају за будућност, а не за прошлост", обратио се Вучић дамама.

Много је важно да победимо, јер ће само тако Београд и Србија моћи да иду заједно напред, и да имамо град пристојних и добрих људи, који не мрзе, не вређају, не звижде и не псују никога, назначио је председник Србије. Подвукао је да се имовина његова и његове породице у последњих пет година није увећала ни за динар, већ је чак и смањена.

Вучић је истакао да је њему највећа част да ради за Србију и њене грађане, "да се бори за Србију и на пољима где је немогуће и тамо где су сви одустали и да каже ствари које не воле да чују".

"Мој интерес је један, да штитим и чувам Србију, јер знам шта је интерес Србије", рекао је Вучић и још једном позвао све да гласају и да "покажемо да је већина пристојних, обичних људи који хоће да се боре за породице и за своје сутра".

У последње четири године у Београду је урађено више него у претходних 20 година, рекао је вечерас први на листи "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" Зоран Радојичић на завршној конвенцији листе којој присуствују председник СНС и Србије Александар Вучић, страначки функционери, као и премијерка Ана Брнабић и део министара у Влади Србије.

Радојичић је поручио да та листа има најбољи тим, тим који је посвећен Београду и Београђанима и жели још бољи и лепши Београд.

"Прошли смо све делове Београда, разговарали са људима и имам јако добре вести. Велика већина Београђана нас подржава", поручио је Радојичић, додајући да Београђани су препознали енергију и жељу људи са те листе.

Како је рекао, Београд је данас лепши и бољи град него пре четири године, а у том периоду урађено је више него у претходних 20 година.

"Наши опоненти то не желе да виде и зато морамо стално да их на то подсећамо", рекао је Радојичић и навео да су у претходне четири године урађено тргови, путеви, пешачке зоне, Икеа, Београд на води, хотел Хилтон... 

"Много тога је урађено, али желимо још бољи и лепши Београд. Имамо тим људи који ће наставити добре пројекте, али и нове људе са са енергијом и знањем који ће учинити да град буде још бољи. Имамо најбољи тим за Београд", поручио је Радојичић.

Наставиће се започети пројекти, али радиће се и нови - на новим путевима, трговима, обнови фасада. 

Као најважније, издвојио је почетак изградње метроа и Тиршове 2. 

"После деценија, почећемо изградњу метроа. Имамо план и новац и 2020. ће почети изградња метроа", подвукао је Радојичић и додао: "Да ли ико има тако важан пројекат као што је Тиршова 2?". 

Најбољи млади доктори, подвукао је, неће више морати да иду у иностранство, већ ће имати све услове да децу лече овде, а деца ће имати услове за лечење какве заслужују. 

Поручио је да ће се тим листе коју предводи бавити и другим стварима, па ће водити рачуна о свих 17 општина, да се оне равномерно развијају, да имају инфраструктуру, путеве, канализацију, водовод...

"Водићемо рачуна да сваки грађанин има добар квалитет живота. Београд има ресусре и све предуслове да буде један од најздравијих градова у Европи и свету. Радићемо на томе у наредне четири године", поручио је Радојичић.

 

Извор: Танјуг