Вести

ВУЧИЋ: ХВАЛА НА ПОДРШЦИ НАШОЈ ПОЛИТИЦИ, ОВИ РЕЗУЛТАТИ СУ ВЕЛИКА ОБАВЕЗА ЗА НАС

Председник Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић оценио је данас да су опозиционе странке, а не СНС, претвориле локалне изборе у борбу "за и против Вучића" и да их нису занимали београдски проблеми.

У "Новом Јутру" Телевизије Пинк, председник Србије Александар Вучић, коментарише резултате избора за Београд на којим је листа "Александар Вучић - Зато што волимо Београд!" однела убедљиву победу у односу на све остале листе.

- Сувише сам стар да бих славио рођендане и мислим да то не треба да занима народ. Мислим да је било тешких и готово немогућих услова и не заборавите да смо одмах после председничких избора имали много проблема и тешкоћа, да су нас осудили да смо покрали изборе - рекао је председник Србије Александар Вучић.

Како каже, говорили су да смо покрали а сада смо добили реалних седам посто гласова више него на председничким изборима.

- Када неко не уме да прихвати пораз... Нису само избори у Београду, имали смо и у Србији на неколико места изборе и на свим местима је убедљиво победила листа СНС - рекао је Вучић.

Како каже, ко то изађе после пораза на изборима и говори о фашизму, а сам пријави имовину од 25 милиона евра и има још стотинак милиона који су направљени у политици.

- Морам да признам да би сваки грађанин волео да буде тако прогоњен. Грађани то разумеју и зато су тако и гласали. Грађани све знају, све су видели. Они су кршили и изборну тишину и нико није званично протествовао, на неколико телевизија и емисија су нас пљували и кршили тишину - рекао је Вучић.

- Вукадиновић је рекао да немамо већину, али ми имамо 18 одсто више од њих. Вукадиновић није истраживао, али је истина да су почетку кампање резултати били лошији по нас. Помоћи ћемо људима у Бору, Севојну и Аранђеловцу. Надао сам се да ће опозиција направити једну грешку коју су већ правили, а ево направили су је и пети пут – рекао је Вучић.

Како каже они су претворили изборе и кампању у борбу за и против Вучића.

- Они су само знали да кажу да ће запалити Београд на води. Не потцењујте грађане Србије – нагласио је.

Вучић је навео да је од опозиције честитао Чеда Јовановић и још неко, а од њих нико.

- Све се могло видети јер смо радили дневни ролинг, дневна истраживања, и лепо се видео њихов пад, ништа нису радили сем негативне кампање. Појавили су се као јахачи апокалипсе, гледају у небо у даљину не верују како их народ не заслужује - рекао је Вучић.

Председник је истакао да је то што су урадили на Јавном сервису у емисији директан политички напад, најдиректнији могући.

- Ја више никада нећу пристати да одем на Јавни сервис док не потпишем уговор да мој човек оде заједно са њима и да гледа да не дирају реглере. Ово је напад са директном политичком конотацијом. У ТВ дебати у којој се људи надгорњавају и надгласавају, ви сте једног пустили да буде кибицер и добацивач, да овај други може тихо и мирно да говори, а да буде довољно гласан, а да овај који се 'уби' да га надгласа и успешнији је у томе, уствари испадне кретен, који однекуд добацује, и не можете да га чујете, осим што звоца - рекао је Вучић.

Како каже, ово је чињеница, и много тежа ствар него што је ико могао да сагледа.

- Ко год се појави и укаже на нешто они ће да крену у жестоку кампању да нико нема храбрости да каже истину. Ја се не секирам шта ће да ми напишу и кажу али ово је показало, ово је директно уплитање у изборни процес али није им било довољно и то све три сата пред изборну тишину - рекао је Вучић.

- Јеремић и Ђилас нису пустили Телевизију Пинк зато што се плаше питања. Ја се не плашим питања, немам страх од њих. Кад је чиста савест немате страх од питања, као ни за шта да бринете. Они сваки пут све више губе, а буду задовољни резултатима. Како бих рекао, сваки пут причају исте приче и доживе дебакл –истакао је Вучић.

Како каже, у изборној ноћи није било неправилности, ни цепања плаката, ни туча.

- Ми смо у једној ноћи 2011. године, када су били локални избори на Вождовцу у једној ноћи имали 12 туча. Сада нисмо имали ни једну четвртину тога у целом изборном процесу. Јуче је узнемирило јавност што је једна невладина организација финансирана од стране америчког националног института установила неправилност од великог интензитета комешања, а то се десило када је једна бака рекла да хоће да гласа, а то је рекао и још један човек – објаснио је Вучић.

Вучић је објаснио да то комешање заправо значи да је тамо неко из те НВО, коју иначе финансира неки амерички институт, рекао: Ово не смеш да бележиш. А онда је, како каже, наишла нека бака и рекла: Бежи, бре, хоћу да гласам.

- Е, то вам је тај велики интензитет комешања. Али, шта да радите, насмејете се и идете даље. То је то - рекао је Вучић.

- Ја верујем да ће им бити потребно мало времена да ме смене, сваки пут су имали све лошији резултат, а све више прете. Сви су ми честитали на чистој победи. Сви страни посматрачи и свима сам рекао да ћемо да тражимо да имамо посматраче у њиховим земљама. Добродошли сте, дођите проверите сваки динар али и ми смо страшно заинтересовани за ваше регионалне изборе. И тамо ћемо да пошаљемо људе из наше амбасаде - рекао је Вучић.

Председник је рекао да је ово што се догодило у емисији на Јавном сервису крађа. Како каже, то је брутално гажење изборног процеса.

- Догодило се то да људи не припадају блоковима више људи, они желе да гледају рад и напредак. Они су гледали само ко ће више да опсује и да слаже. Све велике ствари које радимо и које људи виде , јасно је да људе интересује посао и живот а не увреде. Док су они у таквом стању да само мржњу показују ја сам срећан и благословен и без проблема ћемо да их побеђујемо. на моју срећу они то никада неће научити - рекао је Вучић.

Како каже, изгубили су много новца и зато је нервоза још већа.

- Ми идемо у пројекте које смо најављивали, и колико сутра разговараћу са људима из Града о пројектима и плановима. Да ли ће да ме мрзе више или мање то се много не секирам - рекао је Вучић, и додао:

- Нису гласачи кликери, људи нису глупи и могу да виде шта се дешава. А људи виде фонтану коју су уништавали зато што је нису они направили. Када се попнете на Хилтон и погледате према Славији она изгледа још лепше. Људи то виде, шетају и променадом која је најлепша променада на води.

Председник је истакао да је њихова највећа политичка грешка у томе што они мисле да се неко мења на изборима тако што два пута победи на изборима и трећи пут мора да изгуби.

- Људи ће моћи да виде резултате, 2020. крећемо у изградњу метроа, до тада ћемо имати завршене коридоре, нову пругу, чини ми се да ће људи видети много тога доброг и ако нам резултати у марту буду као и сада без проблема ћемо повећати плате до краја године - рекао је Вучић.

- Рекао сам у кампањи да ће плате и пензије бити повећане крајем године, а сада вам кажем, о томе сам јутрос разговарао са премијерком Брнабић, а добијам и податке из трезора, повећање ће бити већ у мају, јуну и важиће од 1. септембра, а не од 1. јануара као до сада. Ми не смемо да губимо људе, ни инжењере. Морамо да радимо на развоју Србије. То су послови које ћемо да радимо – истакао је Вучић.

Како каже дошао му је отац на посао, јер их неће видети на рођендан.

- Мајка ми је у шерпици послала неке пуњене лигње, што иначе она прави за Светог Николу, отац ми је донео то, у сосу који највише волим, сада сам тамо то доручковао. Рекао ми је, знаш сине, никада нисам мислио да ће овакви резултати да буду. Сад је посталало нормално да идеш на 60 одсто и то је страшна обавеза. Ја се сада тресем од страха и од бриге. То је моја брига, да људи виде да се борим и трудим. Сутра имамо трилатерални састанак у Мостару, прекосутра идем у Нови сад, после тога у Румунију – рекао је Вучић.

Румунија је, како каже, била 12. по броју туриста, а сада је четврта.

- Они су уз Пољаке најрасељенији. У петак ми стиже важан гост из Немачке. У недељу Крис Марфи, веома важан и утицајан. У суботу остаје да направимо планове, да направимо национални стадион. Држава ће помоћи и Партизану и Звезди, Радничком и не знам коме још, да се направе грејачи за клупе, грејачи за траву – истакао је Вучић.

Мислим да је добро да у Београду будемо у коалицији са СПС, али о томе ће одлучити странка. Знам да можемо сами и да имамо довољно одборника, али боље је да нас буде више, биће више идеја биће више воље. Надам се да ће странка прихватити ову моју идеју.

- Из странке кажу да имамо већину и да нам не треба нико, а ја мислим да нам треба више људи. Биће више људи и идеја. Захвалио бих се Телевизији Пинк јер је ваш власник подржао политику коју водим, а од нас нема претплату, и што сам могао два пута у току кампање да гостујем, а да ми не спуштате реглере – рекао је Вучић.

Каже да су додатни путеви потребни, и да жели да боље повежемо људе.

- Захвалио бих се свим људима на подршци, ово је велика обавеза – истакао је Вучић.

 

извор: Пинк