Вести

ВЕСИЋ: СВАКА БЛОКАДА АУТО-ПУТА НАНОСИ ОГРОМНУ ШТЕТУ ЗЕМЉИ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић најавио је да ће у јулу бити отворена прва деоница ауто-пута Ниш - Мердаре која је, како је рекао, веома важна јер ће повезати Србију са луком Драч.

Министар Весић је навео да ће у октобру бити отворен ауто-пут Рума-Шабац, а да ће до краја октобра бити завршено и нових 10 километара на Моравском коридору, чиме ће читав Крушевац бити повезан са ауто-путем.

Министар Весић је, гостујући на телевизији Прва, подсетио да је недавно отворена обилазница око Београда, до Бубањ потока, а кометаришући блокаду те саобраћајнице навео је да Србија таквим блокадама остаје ускраћена за око два вртића јер је отприлике толика вредност штете настале само на наплати путарине.

Министар Весић је рекао да не може да разуме да неко своје политичке циљеве жели да оствари тако што ће да малтретира друге грађане.

"Могу да разумем да неко изађе са програмом и тражи подршку грађана јер је то политика и потпуно нормално у демократском друштву, али да малтретирате друге грађане и још да кажете знамо да вас малтретирамо, али пошто смо немоћни и не можемо да победимо на изборима, немамо други начин да дођемо на власт него да вас малтретирамо, то је нешто што није забележено у политичкој историји", рекао је министар Весић.

Навео је да сваки имају право да изразе свој политички став, али да је потпуно нормално да воде рачуна да тиме што раде не угрожавају друге људе.

Министар Весић је рекао да није исто када се блокира улица испред Народне скупштине и када се то уради на ауто-путу, те истакао да свака блокада аутопута наноси огромну штету земљи.

"Странци који треба да прођу кроз Србију одустају од тога јер не знају да ли ће наћи у колони у којој ће стајати три или четири сата, као и наши људи", рекао је министар Весић и истакао да ауто-путеви морају да буду пролазни.

Навео је да опозиција, водећи своју политичку борбу против председника Републике Србије Александра Вучића и Српске напредне странке, наноси штету свим грађанима Србије што је, додао је, недопустиво.

"Моја молба је да се ауто-путеви не блокирају. Видим да ове недеље то немају намеру да раде што је добра вест за све грађане Србије и надам се да разумеју, имајући у виду колико им се мало људи одазвало на прошлу блокаду, да то не треба да раде и да људи, чак и они који не мисле исто као владајућа странка, не желе да учествују у блокадама ауто-путева и малтретирају друге  грађане", рекао је министар Весић.

Истакао је да је отварање обилазнице око Београда велика победа и остварење политике председника Вучића која подразумева саобраћајно повезивање Србије што, додао је, значи да се земља боље развија јер имамо више инвеститора и радних места, а самим тим и веће плате, као и бољи развој туризма.

"Једног дана, када се буде причало о времену у коме је председник Александар Вучић водио Србију, једна од најважнијих ствари која ће се помињати да је урадио је сигурно изградња инфраструктуре јер се никада у нашој земљи није градило оволико инфраструктуре колико се гради сада", закључио је министар Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва