Вести

ВЕЛИКИ УСКРШЊИ КАРНЕВАЛ НА ПАЛИЛУЛИ

У једном од најлепших делова Београда, Ташмајданском парку, у суботу и недељу, 7. и  8. априла, у организацији Градске општине Палилула, одржаће се Велики ускршњи карневал.

У сарадњи са Београдским манифестом, карневал ће по други пут отворити врата за све посетиоце, креативним и маштовитим идејама обухватиће најразличитија интресовања и пружити забаву за све узрасте.

Посетиоци ће за највећи хришћански празник бити у прилици да уживају у бесплатном целодневном програму ускршњег карневала који је симболично смештен у непосредној близини једног од најлепших православних храмова , цркве Светог Марка -рекао је председник општине Александар Јовичић и додао да манифестација пре свега има за циљ промоцију породичних вредности и истицање такмичарског духа али и развијање осећаја друштвене одговорности код најмлађих.

Он је најавио да ће Велики ускршњи карневал обележити многобројни музички и плесни наступи, а праву карневалску атмосферу дочараће наступи перкусиониста, мажореткиња, карневалских трупа, уличних забављача (штулаши, жонглери, кловнови, пантомимичари) док малишане очекују целодневне креативне радионице, јахање коња, биоскоп на отвореном и још много тога.

Најразличитији програмски садржаји одисаће забавом, празничном атмосфером али и здравим такмичарским духом. Независно од узраста, сви су добродошли да се пријаве за традиционално надметању у „туцању јајима“, док ће најбржи малишан у трци беба  и ове године освојити нова колица за пролећну шетњу, рекао је Јовичић.У сарадњи са основним школама са територије општине  покренута је велика друштвено одговорна акција у коју су укључена деца свих нижих разреда. Малишани ће се такмичити у посебним такмичарским дисциплинама „избор за најлепше осликано јаје“ и „избор најлепше украшене ускршње корпе“. Рукотворине малих мајстора које буду најуспешније по процени жирија биће изложене на самом карневалу где ће посетиоци имати прилике да прилагањем донације, коју буду сматрали адекватном, постану власници неког осликаног јаја или ускшње корпе по избору. Прикупљени новац отићи ће у хуманитарне сврхе фонду ком је победник наменио средства.