Вести

УРУЧЕНЕ ЗАХВАЛНИЦЕ УСПЕШНИМ СПОРТИСТИМА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Град Београд је себи ставио у обавезу да као главни град мора да буде приступачан за особе са инвалидитетом и зато рушимо баријере пред нама, рекла је данас градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић на завршној манифестацији Спортског савеза особа са инвалидитетом на којој су уручене захвалнице успешним спортистима.

– Данас је посебан дан за све нас јер показујемо како заједнички градимо инклузивно друштво. Веома је важно имати подршку за све оно што замислите, а што Град Београд кроз своје институције може да помогне да се и оствари. Данас проглашавамо најбоље иако сте заправо за нас сви ви победници, што смо рекли и када смо испраћали параолимпијце на пут у Лондон, а они су нам узвратили медаљама. То само показује колико је битно улагати у спорт, као и постизање унапређења квалитета живота особа са инвалидитетом – рекла је Наташа Станисављевић, која је примила признање Спортског савеза особа са инвалидитетом за помоћ и подршку овом удружењу.

Она је додала да је за протекле три године изграђено више од 250 рампи које помажу особама са инвалидитетом да лакше изађу из својих зграда.

– Радимо на томе да има што више звучних семафора за слабовиде, унапређујемо јавни превоз и установе социјалне заштите и зато су нам потребне ваше иницијативе како бисмо их претворили у реалност. У 2018. години ми ћемо наставити са финансирањем ових активности, буџет Секретаријата за социјалну заштиту је повећан за десет одсто и моћи ћемо да издвојимо више средстава за особе са инвалидитетом – рекла је Станисављевићева, пожелевши свима да им идућа година буде што успешнија.

Велимир Кнежевић, председник Савеза особа са инвалидитетом, истакао је да је ово породица спортиста вредних пажње и оних који омогућују да се ти резултати постигну.

– Као прави шампиони, спортисти су показали витештво и резултате и из године у годину та породица се проширује. Град Београд и Влада Србије обећавају и охрабрују да њихова подршка неће изостати, а спортисти ће знати да се таквом ставу одуже. Кажу да се вредност једног друштва процењује његовим односом према осетљивим групацијама, а ми им се из године у годину одужујемо – рекао је Кнежевић, који је посебно захвалио Секретаријату за социјалну заштиту на подршци у раду.

Догађају је присуствовао и Новица Тодосијевић у име Секретаријата за спорт и омладину.

Извор: beoinfo