Вести

Трибина "Светски дан борбе против АИДС-а"

Данас је у просторијама ОО Српске напредне странке Палилула са почетком од 18 часова одржана трибина поводом "Светског дана борбе против АИДС-а".

Извршни директор Омладине ЈАЗАС-а Карло Борас и Небојша Максимовић одржали су још једно у низу предавања, са циљем да се млади људи едукују о начинима ширења ХИВ-а и упознају са постојећом превенцијом и заштитом од ове болести.

Они су присутнима представили дату тему, те нагласили на проблеме данашњег друштва који се тичу ове опаке болести.

У Србији близу 2.400 особа живи са ХИВ-ом, а од 1985. године, када је регистрован први заражени пацијент, до данас регистровано је 3.585 инфицираних особа, од којих су 1.884 особе оболеле од сиде, док је 1.105 умрло од ове подмукле болести.

Захваљујући одржаној трибини и компетентним гостима,успело се доћи до битних информација које су од изузетне важности за здравље човека у данашњем савременом свету.

По завршним речима предавача, битно је да сваки појединац има развијену свест како да заштити себе а уједно и друге и да се надају да ће сама трибина имати позитиван одјек у јавности, у смислу да ће сви присутни пренети даље стечена знања и информације.