Вести

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА ВОЛИ БЕОГРАД

Активисти Градског одбора Београд Српске напредне странке, традиционално уочи сваке нове године организују дружење са суграђанима, и то на најпрометнијим локацијама у свих 17 београдских општина.

Члан Председништва СНС Синиша Мали, као и чланови ГО СНС Александар Савић и Александар Марковић, са грађанима Вождовца разговарали су на платоу код бањичке пијаце и том приликом нагласили да се СНС сваки дан бори за Београд и Београђане, и да тиме показује да воли свој град.

Мали је истакaо да поносно стоји иза свих резултата и остварених обећања, будући да је СНС на почетку мандата дала једно велико обећање, а то је да ћемо бити другачији од других и да ћемо водити рачуна о новцу грађана што је и остварено.

„Поред 500 милиона евра дуга Драгана Ђиласа који смо вратили, стабилизовали смо јавне финансије и уштедели 14 милијарди динара које улажемо у Београд и зато данас имамо километре и километре новог асфалта, водоводне и канализационе мреже. Сваки председник општине треба да се бори за своју општину, а не да размишља о ријалити програму, као што је то чинио Ђилас, који је у Пионирском граду организовао ријалити Велики брат, уместо да у њему бораве деца“, рекао је Мали.

Александар Савић је истакао да уштеде које се остварују у граду утичу и на повећање буџета општине, од којих је изграђен нови Дом здравља у Јајинцима, уређено шест амбуланти, и најавио да је у плану изградња и ДЗ на Бањици.

„Ја сам небројано пута позвао Ђиласа и тадашње челнике града, да ми дају слику бар једног њиховог пројекта на Вождовцу из тог времена. Али осим небезбедног Пазл града, где су ненаменски поторшили 350 хиљада евра, друге инвестиције нису имали“, рекао је Савић.

Са становницима Ресника у Раковици, разговарали су чланови Председништва Милосав Миличковић и Горан Весић, као и члан ГО Владан Коцић, који су се том приликом сложили да се упркос катастрофалном стању које су оставили Ђилас, Шапић и Мишковић, Београд данас убрзано развија захваљујући одговорној власти предвођеном СНС.

Весић је рекао да је Београд град кранова, и да у овом тренутку постоји око 1200 активних градилишта, те да је само током ове године издат рекордан број грађевинских дозвола.

„Затекли смо јавашлук, дугове и неодговорност. За ове четири године покушали и успели смо да радимо у корист грађана. Данас се у Београду ради, данас се решавају проблеми, више новца се улаже у приградске општине него што је претходна власт улагала, и на тај начин показујемо да нам је сваки део Београда важан, било да говоримо о Реснику или Теразијама. То је одговорна политика, политика СНС и Александра Вучића“, нагласио је Весић.

Миличковић је подсетио да је Раковица за време Ђиласа неравномерно развијана, да је имала огромне штете од урбанистичког хаоса, али и небриге за грађане.

„Поносни смо на резултате које смо имали у протекле 4 године од када смо на власти у Раковици. Асфалтирано је преко 100 улица, бринемо о безбедности грађана и отворена је ПС у Реснику, изградили смо нови ДЗ на Лабудовом брду, све оно што је бивша власт обећавала ми смо урадили“, рекао је Миличковић.

На раскрсници код Народне скупштине РС са суграђанима су разговарали члан Председништва Александар Јовичић и чланови ГО СНС Драгомир Петронијевић и Андреа Радуловић, који су се сложили да је период власти Драгана Ђиласа и његовог помоћника Шапића, остао упамћен по бахатом и осионом понашању, које се огледало у коруптивним радњама приликом реконструкције Булевар краља Александра, куповине Соларис аутобуса и шпанских трамваја.

“Иако нам је Ђилас оставио катастрофалну ситуацију у граду, одговорна власт предвођена СНС успела је да врати нагомилане дугове, али и да асфалтира преко 550км пута, да изгради преко 396км водоводне и канализационе мреже, да уреди 200 фасада ”, рекао је Јовичић.

Петронијевић је додао да се незапосленост у граду смањује, и да је она данас за 20.000 мања, и подсетио да су Ђилас и претходници сматрали да запошљавање грађана није њихова надлежност.

Српска напредна странка ће се и у 2018., као и свакој наредној години, борити за интерес грађана, за нове инвестиције и нова радна места, за модеран и уређен Београд, за град пун кранова, сређених фасада, асфалтиране и реконструисане улице, школе и амбуланте у сваком насељу, јер Српска напредна странка воли Београд.

Срећни празници!

Служба за информисање

Српска напредна странка

Градски одбор Београд