Вести

РЕШЕН ВИШЕГОДИШЊИ ПРОБЛЕМ У КРЊАЧИ

Проблем колекторског канализационог пречистача у Крњачи, у стамбеним блоковима 6, 8, 9 и 10 иза "Метроа" на Зрењанинском путу биће решен, саопштили су данас становницима овог насеља председник Градске општине Палилула Александар Јовичић и градски менаџер Горан Весић.

Од данас ЈКП Београдски водовод и канализација преузимају одржавање канализационог и водоводног система у њиховом насељу за које је до сада било задужено предузеће "Нови расадници" које одлази у стечај.

Градски менаџер Горан Весић је рекао: "Решавањем овог проблема бавимо се већ шест месеци и сада се десило да смо буквално при крају. ЈКП Београдски водовод и канализација преузима одржавање овог канализационог и водоводног система", истакао је Весић.

Јовичић је захвалио градском менаџеру и директору ЈКП Београдски водовод и канализација што је решен примарни проблем људи у овом насељу, а то је одржавање водоводне и канализационе мреже.

Што се тиче канализације на левој обали Дунава истакао је да је то огроман вишедеценијски проблем и најавио могућности његовог решавања:

"Очекујемо да ће до првог јануара бити одобрено од Европског инвестиционог фонда 40 милиона евра да се започне пројектовање и изградња црпне станице број 2 и да комплетно овај део леве обале добије канализацију после готово 30 година.

Ово више није пољопривредно земљиште, ово више није, рекао бих село ово је постао град који нема канализацију", рекао је Јовичић.

Нагласио је да тај проблем мора хитно, муњевито да се решава како би се зауставили проблеми и санитарне и сваке друге природе.

"С тим у вези градска управа заиста даје свој максимум да пронађу средства да урадимо све неопходне пројекте и да почетком следеће године започнемо изградњу црпне станице број 2 и да се примарна и секундарна мрежа пројектује паралелно са том изградњом, да би у годинама које долазе ови људи коначно добили канализацију.

Још једанпут кажем сваког дана сам овде на терену ово је највећи проблем за град Београд и молим све људе да се укључе у решавање истог јер сматрам да у 21. веку морамо решавати елементарне услове за живот", истакао је Јовичић.