Вести

Подршка малим и средњим предузећима

Кандидат за одборника на листи "Александар Вучић - Зато што волимо Београд!" - Синиша Мали обишао је са чланом Председништва Српске напредне странке Александром Јовичићем и повереницом Општинског одбора СНС Палилула Јеленом Мијатовић производне погоне два породична предузећа: „Еуро Принц” и „Тргоцентар д.о.о. - Скроз добра пекара”.

„Србија ће бити успешна земља и имаће сигурну будућност када мала и средња предузећа буду стварала 50 одсто бруто домаћег производа. Град Београд и ГО Палилула воде рачуна о предузетницима и њиховим потребама, како би се повећао обим производње и запослио што већи број људи” - рекао је Синиша Мали.

Подсећамо да је Секретаријат за привреду 31.01.2018. године, расписао јавни конкурс за доделу средстава за подршку развоју предузетништва у 2018. Години.

Конкурс је отворен до 28. фебруара. Предмет јавног конкурса је додела бесповратних финансијских средстава привредним субјектима у максималном износу од милион динара за куповину једног или више основних средстава (машина и опреме), у циљу побољшања квалитета постојећег или увођења новог производа или услуге у пословни процес, уз обавезу запошљавања једног незапосленог лица са евиденције Националне службе за запошљавање, на период од минимум једне године. Укупно издвојена средства за подршку развоју предузетништва у oвој години износе 20 милиона динара. Циљ доделе средстава је запошљавање незапослених лица, унапређење пословног процеса увођењем нових производних, пословних или побољшањем постојећих пословних линија, покретање нових предузетничких активности.

Поред тога, циљ је и отварање могућности за модернизацију и проширење производних и услужно оријентисаних делатности, као и очување постојећих и стварање услова за отварање нових радних места, јачање конкурентности привредних субјеката, стимулисање стварања нове додатне материјалне вредности намењене тржишту и повећање укупног привредног раста и развоја предузетништва на територији града Београда, као и да право на доделу средстава имају микро и мала предузећа и предузетници са територије града Београда.

Овај програм спроводи се у оквиру Акционог плана за запошљавање Града Београда за 2018. годину, кроз директну подршку микро, малим привредним субјектима, као и предузетницима. Јавни конкурс са пријавом и осталим информацијама може се наћи на званичном сајту Града Београд www.beograd.rs (рубрика Градски огласи, конкурси, тендери).