Вести

Почело чишћење канала у насељу Мали збег у Борчи

Председник општине Палилула Александар Јовичић присуствовао је данас почетку радова на чишћењу канала у насељу Мали збег у Борчи, на углу улица Растка Немањића и Карловачке митрополије. Он је нагласио да се са чишћењем канала наставља и да ће у наредних месец дана бити очишћено и уређено 2,6 километара канала на левој обали Дунава.

- Ово је заиста важно за грађане, погледајте у каквим нехуманим условима су ови канали, колико је ту фекалија, прљавштине, баченог смећа. Прошле године смо у ту сврху одвојили четири милиона динара, ове године шест милиона динара, а очекујемо и у ребалансу буџета у јуну да одвојимо додатна средства, како бисмо уредили и очистили што више километара канала на левој обали Дунава - истакао је Јовичић.

Апеловао је на грађане да воде бригу о каналима и да се уздрже од бацања смећа након чишћења.

- Ја и овом приликом апелујем на грађане да не бацају отпатке у канале, јер ћемо их сада уредити и очистити, и желимо да у наредним годинама буду у том стању у којем ћемо их оставити за наредних неколико дана.

Јовичић је, такође, најавио да ће бити настављено и асфалтирање улица на Палилули, као и други радови.

- У оквиру капиталног буџета од 100 милиона динара који ћемо добити од Града већ за неколико дана крећемо са асфалтирањем нових улица. За грађане Вишњичке бање, Карабурме и Вишњице почињемо изградњу теретана на отвореном, дечијих паркића и уређивање зелених површина.

Председник Општине је нагласио да ће се сваком делу Палилуле посветити пажња и да ће се радити на целој њеној територији.

- Желимо равномеран развој наше општине, свакоме ћемо посветити пажњу, одвојићемо средства да уређујемо нашу општину, нашу Палилулу. У наредном периоду настављамо са пројектом "Ново лице Палилуле" и мислим да ћемо коначно имати боље место за живот. Сви заједно се боримо да то остваримо. Добијамо од Града средства за ту намену и мислим да ћемо постићи добре резултате у будућности - истакао је Јовичић.