Вести

ОПШТИНА ПОЧЕЛА ЧИШЋЕЊЕ КАНАЛА НА ЛЕВОЈ ОБАЛИ ДУНАВА

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић обишао је данас радове на чишћењу канала у Котежу у Улици Сутјеска осма. Чишћење овог канала дужине 383 метра представља почетак акције у оквиру пројекта “Очистимо канале на левој обали Дунава” за који је Општина издвојила више од 3. 800.000 динара до краја године.

“Као што се види нехумани су услови, канали су затрпани и годинама уназад нису чишћени, има доста фекалија у тим каналима које морамо сада извадити и третирати поступком ремедијације тј. санацијом загађеног земљишта”, рекао је Јовичић.

Он је истакао да ће у следећих петнаестак дана бити очишћено готово километар и осамсто метара канала на левој обали Дунава и апеловао на грађане да не спроводе цеви из домаћинства у канале кад они буду очишћени.

“Апелујем на грађане да уколико су убацили неку цев из домаћинства у канал да то више не чине, јер немогуће је живети у условима где вам је септичка јама готово испред куће и где се зграде и куће прикључују на ове канале. Ми ћемо се као Општина потрудити, упркос скромним надлежностима, да очистимо ове канале, да покушамо да имамо здраву околину за живот и зато тражимо и подршку грађана да чувамо наше зелене површине у будућности”, нагласио је Јовичић.

Том приликом је најавио да ће у буџету за 2018. годину бити издвојено више од шест милиона динара за ову намену.

Очекујемо да очистимо још два и по до три километра ових канала. Укупно ће то бити око пет километара канала, што ће омогућити грађанима бољи, лакши, и рекао бих здравији живот у овом делу Палилуле”, истакао је Јовичић.