Вести

Новоуређени међублоковски простор са дечјим парком у Борчи

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић, градски менаџер Горан Весић и народна посланица у Скупштини Републике Србије Јелена Мијатовић обишли су новоуређени међублоковски простор са дечјим парком у Борчи, у Улици Ратних војних инвалида код бр. 16. За уређење простора од око 3.300 метара квадратних, који је годинама био запуштен и без садржаја за децу Град је уложио пет милиона динара, а радове извело ЈКП Зеленило Београд.

Поред парка за децу са љуљашкама, вртешкама, клацкалицама на гуменој подлози и полукружним клупама уређен је и простор за одмор са два стола са шаховским таблама и клупама. Обновљен је и травњак од 2.200 метара квадратних и засађено 15 нових стабала јавора, јасена и кедра.

"Као што знате овај крај је био доста запостављен из много разлога последњих деценија и мало се овде улагало. Ми се заиста трудимо да урадимо што више оваквих урбаних површина, спортских терена, урбаних џепова, јер то подиже квалитет живота људи, становника овог дела Београда или леве обале Дунава. Једна ствар су велики пројекти који су важни за град, али за нас је важно да сваки део града добије неки уређен простор и да тај јавни простор буде чуван онако како треба", рекао је Весић.

Јовичић је захвалио Весићу, представницима Града и директору ЈКП Зеленило Београд што одвајају новац за ствари које су од есенцијалне важности пре свега за малишане и њихове родитеље.
"Град Београд је одвојио новац за осам дечјих игралишта, пет теретана на отвореном, два спортска терена, три сквера и један парк за кућне љубимце само на територији наше општине", навео је Јовичић.

Он је најавио да ће Општина Палилула издвојити више од 30 милиона динара додатних средстава за следећу годину којима је планирана изградња шест дечјих игралишта и сличних површина на Карабурми и у Вишњичкој бањи и још неколико на левој обали Дунава.
"Важно нам је да подстичемо овакве пројекте, да уређујемо наше зелене површине, да дајемо деци шансу да могу да се играју и квалитетно проводе своје слободно време", нагласио је председник Општине и упутио апел да се новоизграђени објекти чувају: "Шаљемо апел, молбу и поруку, за оне који мисле да могу нешто што се направи униште преко ноћи, да ће се држава засигурно обрачунати са њима и тражићемо асистенцију полиције у будућности. Ми смо направили неколико оваквих велелепних објеката на територији Палилуле и Град је урадио доста по том питању, а неке ствари су уништили за месец дана они који мисле да ово није важно или имају неко недолично понашање", истакао је Јовичић.