Вести

Котеж добио савремено опремљену амбуланту у дупло већем простору

Председник општине Палилула Александар Јовичић присуствовао је данас са министром здравља др Златибором Лончаром отварању савремено опремљене амбуланте у Котежу, чије су проширење и реконструкцију грађани овог насеља чекали више од две деценије.

За два и по месеца од потпуно руинираног објекта, изграђена је и проширена са 70 на 140 метара квадратних и модерно опремљена амбуланта, која ће поред опште медицине имати и стоматолошку ординацију.

- Ово је лепо видети, амбуланта која је имала само приземље, сада је дупло већа и комплетно сређена. Велика је ствар да за два месеца и нешто више добијете овакав објекат, да буде у функцији и да испуњава све стандарде. Могли смо да видимо разговарајући са пацијентима да су они одушевљени и да су једва чекали да  добију једну овакву амбуланту. Запослено је 11 нових медицинских радника овде и то је оно што је најбитније за све људе који живе у oвом крају и којима је потребна медицинска помоћ - рекао је министар Лончар и додао 


- То је доказ да ће се водити рачуна о сваком крају Београда и Србије, да људи заслужују овакве услове да имају у свим крајевима где живе. Желим успешан рад и да се постижу што бољи резултати - закључио је Лончар.

Јовичић је рекао да је нова амбуланта доказ ефикасне сарадње Министарства здравља, Секретаријата за здравство, Дома здравља Палилула, Општине Палилула и у свему томе, како је нагласио, уз снажну подршку Града Београда.

-Мислим да је ово добар показатељ, да после 25 година разних захтева које су грађани слали Општини, ми одмах реагујемо и руинирану амбуланту претворимо у једну од најмодернијих амбуланти у овом делу Палилуле. Хвала грађанима који су имали стрпљења и који су сачекали да се ова амбуланта заврши - рекао је Јовичић


Он је, такође, саопштио да је јуче добио локацијске услове за изградњу новог дома здравља у Борчи који ће се простирати на 4.500 метара квадратних.

- Биће то најсавременији дом здравља у овом делу Београда, можда и шире, који ће одговорити на све изазове и потребе наших суграђана и као што смо ово завршили у рекордном року тако ћемо изградити и дом здравља у Борчи. На овим просторима живи преко 150 хиљада становника и мислим да ћемо уз велику подршку министра здравља и свих осталих, имати већ половином 2019. године један од најмодернијих домова здравља, којим ћемо решити вишедеценијски проблем - рекао је Јовичић и додао: 


- То је доказ да се бавимо одговорном политиком према нашим суграђанима и да сви заједно уједињени на истом задатку постижемо заиста добре резултате - истакао је Јовичић.