Вести

БРНАБИЋ РАЗГОВАРАЛА СА ВАРХЕЉИЈЕМ И МИШЕЛОМ О ЕВРОИНТЕГРАЦИЈАМА И ОЧУВАЊУ МИРА

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић започела је данашњу посету Бриселу састанком са председником Европског савета Шарлом Мишелом, са којим је разговарала о значају европских интеграција, очувању мира и стабилности на Западном Балкану и превазилажењу свих изазова на европском путу Србије.

Брнабић је, такође, пренела да је са комесаром Европске уније за суседску политику и проширење Оливером Вархељијем имала конструктиван разговор о економским пројектима.

Причали смо о пројектима који утичу на напредак и економски развој нашег региона, значају међусобне сарадње, као и о великом перспективном програму "Дигитална Европа", навела је Брнабић.

Планирани су и састанци Брнабић са комесаром Европске уније за економију Паолом Ђентилонијем, председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен и потпредседником Европске комисије Марошем Шефчовичем.

Такође, Брнабић ће учествовати на панел-дискусији коју организује медијска платформа "Euractiv Srbija", на тему "ДА, АЛИ…: Визија будућности Србије у Европској унији”"

Поред Брнабић, која ће својим обраћањем отворити догађај, говориће и министарка за европске интеграције у Влади Србије Тања Мишчевић, генерални директор за суседство и проширење у Европској комисији Герт Јан Копман и посланик Европског парламента и известилац за Србију Владимир Билчик.

 

 

 

Извор: Танјуг