Вести

БРНАБИЋ: ПОДРШКА ХОЛАНДИЈЕ И ЛУКСЕМБУРГА ОД КЉУЧНОГ ЗНАЧАЈА

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са председником Владе Холандије Марком Рутеом и премијером Луксембурга Гзавијеом Бетелом и оценила да ова посета представља јединствен и веома важан политички догађај.

Брнабић је указала на то да посета двојице премијера, Холандије и Луксембурга, показује да су билатерални односи са те две државе веома добри, као и да је њиховим доласком у Београд посебно интензивиран политички дијалог.

Премијерка је поручила да се са Холандијом и Луксембургом, које су међу најважнијим економским партнерима Србије, остварује успешна економска сарадња и прилив инвестиција.

Председница Владе је истакла да европске интеграције представљају спољнополитички приоритет Србије, као и да су подршка Холандије и Луксембурга од кључног значаја за убрзање овог процеса.

Брнабић је саговорнике информисала о реформама која Србија предузима на овом путу, посебно у областима правосуђа и слободе медија и безбедности новинара.

Она је саговорницима указала на то да је Београд у потпуности посвећен дијалогу са Приштином и додала да је за Београд подједнако важно питање безрезервне заштите и осигурања безбедности припадника српске заједнице на Косову и Метохији.

Посвећени смо очувању мира и стабилности на Косову и Метохији, као и проналажењу решења у дијалогу, о чему сведочи и конструктивност коју српска страна континуирано показује, истакла је Брнабић.

Саговорници су се сагласили око значаја очувања мира и стабилности на Балкану, као и важности европске перспективе Републике Србије и читавог Западног Балкана.

 

 

 

Извор: Танјуг