Вести

БРНАБИЋ: ДОБРЕ ОСНОВЕ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ САРАДЊЕ СА САУДИЈСКОМ АРАБИЈОМ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са амбасадором Краљевине Саудијске Арабије Осамом бин Дахилом Ал-Ахмедијем.

Амбасадор Дахил Ал-Ахмеди је том приликом председници Владе уручио писмо Његовог краљевског височанства престонаследника Мухамеда бин Салмана бин Абдулазиза Ал Сауда, са позивом да у наредном периоду посети Саудијску Арабију како би лично разменили ставове о билатералним односима и међународним питањима од заједничког интереса.

Брнабић је истакла да је посебно радује позив за посету Краљевини Саудијској Арабији у години обележавања десет година од успостављања дипломатских односа.

Брнабић је оценила да постоје добре основе за унапређење свеукупне сарадње двеју земаља и прецизирала да постоји огроман и неискоришћен потенцијал за продубљивање сарадње у области економије, нових технологија, електронског пословања, информационе безбедности, одбране, културе.

Брнабић је оценила да би посета престолонаследника Саудијске Арабије Србији пружила изузетан допринос и дала посебан подстрек свеукупном развоју односа и сарадње наше две земље.

Саговорници су поздравили успостављање Српско-саудијског пословног савета и констатовали да сарадња привредника Србије и Саудијске Арабије има велики потенцијал.

Амбасадор је закључио да постоји много области за унапређење сарадње и изразио жељу за интензивирањем дијалога у свим областима од обостраног интереса.

 

 

 

Извор: Танјуг